Lotille ja pikkulotille on tarjolla erilaisia kuntoutuksia. Henkisen ja fyysisen vireyden HFV-kurssi ja avokuntoutus järjestetään Lotta Svärd Säätiön tuella.

Koronapandemia siirtää edelleen suunniteltuja kuntoutuksia. Palaamme asiaan jäsenkirjeissä.

Avokuntoutus
Lotilla on mahdollisuus päästä yhdistyksemme järjestämään avokuntoukseen kerran vuodessa ja pikkulottien joka toinen vuosi. Avokuntoutukseen tullaan omatoimisesti ja siihen kuuluu 10 käyntikertaa. Avokuntoutusryhmään voi kuulua 8-12 lottaa tai pikkulottaa. Avokuntoutusryhmään osallistunut ei voi saada muuta säätiön myöntämää kuntoutusta ennen kuin kuntoutuksesta on lotan osalta kulunut vuosi ja pikkulotan osalta kaksi vuotta. Avokuntoutus ei estä HFV-kurssille osallistumista. Avokuntoutus on tarkoitus järjestää Helsingissä Asumispalvelukeskus Wilhelmiinassa.

HFV-kurssi
Lotat ja pikkulotat voivat osallistus yhdistyksemme järjestämälle HFV-kurssille joka vuosi. Kurssi kestää kolme päivää ja kaksi yötä. Yhdistys järjestää yhteiskuljetuksen bussilla kuntoutuslaitokseen. Kurssille voi osallistua enintään 30 henkilö. Ryhmään voi osallistua omainen, saattaja, ystävä omalla kustannuksellaan. HFV -kurssille osallistunut ei menetä mahdollisuuksia saada säätiöltä muuta kuntoutusta. Kurssi on viime vuosina järjestetty Kisakalliossa Lohjalla.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:
Yhdistyksemme seuraa kuntoutuslaitosten avautumistilannetta ja informoi jäseniä kuntoutusten toteutumisesta. Tarkempia tietoja asiasta antaa Riitta Rainio, sähköposti: riitta.rainio@elisanet.fi tai puh: 050-5599141. Hänelle voi ilmoittautua kevääksi 2022 suunniteltuihin avokuntoutukseen tai HFV-kurssille 15.9.2021 saakka.

 

LOTTA SVÄRD SÄÄTIÖN KUNTOUTUKSET

Lotta Svärd Säätiön kuntoutusmuotoja ovat laitoskuntoutus, joka pitää sisällään 10 vuorokauden kuntoutusjakson täysihoidolla kahden hengen huoneessa. Kuntoutuslaitoksia löytyy eri puolilta Suomea. Kuntoutusjaksolle lähtevän tulee olla omatoiminen eikä hänellä saa olla todettua muistisairautta.

Lotta Svärd 100 -juhlavuoden kunniaksi avokuntoutuksen sisältöä on laajennettu. Lisäksi on uusi kuntoutusmuoto, Virike-avokuntoutus.
Virike-avokuntoutuksessa lotta/pikkulotta voi itse valikoida palveluluettelosta tarpeelliset kuntoutus- ja virkistyspalvelut. Virike-avokuntoutuksen vaihtoehtoja ovat mm. fysioterapia, hieronta, jalka- ja käsihoito sekä ei-lääkinnällinen hoito (lymfa). Sisältöä on laajennettu ja se kattaa myös jumpparyhmä-/uimahalli-/kuntosalimaksuja sekä liikunnallisen harrastuksen kuluja. Kotiin tuotuja palveluita voivat olla mm. ulkoiluseura, tukeminen kotiaskareissa, muistiharjoitteet sekä ohjaaminen paikkakunnan palveluiden ja harrastusten piiriin. Tukielin- ja muistikuntoutuksen lisäksi sisältöön voivat kuulua kampaaja- ja kosmetologipalvelut.
Lotta Svärd Säätiö tarjoaa lisäksi vähävaraisille lotille ja pikkulotille raha-avustusta terveydenhoidon menoihin. Lotat ja pikkulotat, joiden ansio- ja pääomatulot jäävät alle 23000 euroa vuodessa, voivat anoa raha-avustusta mm. silmälasien uusimiseen, hammashoitoon, suuriin lääkemenoihin ja apuvälinehankintoihin.
Avustuksiin ei voi sisällyttää lotan matkakuluja eikä kodin perus-parannuskuluja. Avustus on tarkoitettu vain lotan/pikkulotan hyödyksi.

Lotta Svärd Säätiön kuntoutusta ja raha-avustusta haetaan säätiöltä erillisellä hakemuslomakkeella. Hakemuksiin tulee liittää siinä pyydetyt liitteet sekä yksityiskohtainen selvitys Lotta Svärd – järjestöön kuulumisesta. Lotat voivat saada säätiön avustuksia hakemusten perusteella vuosittain ja pikkulotat joka toinen vuosi.

Lisätietoja säätiön avustuksista antaa Lotta Svärd Säätiön Heli Niemelä, puh. 09 4770 2886, heli.niemela(at)lottasaatio.fi